Cel mai compact SUV din gama Volvo, a debutat anul trecut la Milano. Noul XC40, al treilea SUV din familia modelelor moderne Volvo, după lansările lui XC90 în 2015 și XC60 în anul 2017, reprezintă un succes indubitabil și un motiv de mare bucurie pentru constructorul suedez.

Volvo se confruntă totuși cu o “problemă”, pe care dealtfel, orice producători auto și-ar dori. Ei bine, cererea pentru XC40 este într-atât de mare, încât producția acestuia trebuie mărită în regim de urgență. Suedezii declară că au primit peste 80.000 de comenzi pentru modelul XC40, astfel că vor suplimenta producția la fabrica din Belgia. La fel, acest model va fi produs și în China, începând de anul viitor.

“Succesul lui XC40 ne-a depășit toate așteptările. Segmentul SUV-urilor compacte are cea mai mare creștere din industria auto și vrem să profităm de acest lucru din plin, prin lansarea unor noi modele pe platforma compactă CMA”, a spus Hakan Samuelsson, președintele și CEO-ul Volvo.

Amintim că, Volvo XC40 a câștigat cel mai râvnit trofeu auto european, ” European Car of the Year 2018„. Acesta este primul trofeu de acest gen al producătoruui suedez.

NICIUN COMENTARIU