Volvo include sistemul semi-autonom în calitate de opţiune standard pe noul S90

68

Succesorul lui S80, modelul Volvo S90 nu doar că vine cu dotări de top şi tehnologii inovative, oferite la pachet cu un design ireproşabil, dar setează şi noi standarde în segmentul automobilelor premium de lux. Suedezii au decis să schimbe regulile jocului oferind cât mai multe opţiuni standard, în speranţa că astfel vor reuşi să „fure” clienţii Mercedes, BMW şi Audi!

Iar una dintre tehnologiile cu care Volvo vrea să se impună este sistemul semi-autonom Pilot Assist! Ei bine, sistemul în sine nu este o premieră absolută, aşa cum poate fi regăsit şi pe modelele XC90, însă faptul că este inclus ca opţiune de bază spune multe. Cei de la Volvo muncesc din greu pentru a-şi redobândi statutul de producător de maşini sigure, eficiente şi bine echipate, iar la unele capitole au reuşit să îşi învingă deja rivalii, însă iată că suedezii nu se mulţumesc cu rezultatele obţinute.

Nici germanii de la Mercedes nu dorm, şi s-au grăbit să obţină licenţa pentru primele maşini care pot rula în regim autonom (doar în Las Vegas), iar aici vorbim despre noua generaţie E-Class. Însă Volvo vrea să îşi familiarizeze clienţii cu o nouă abordare, pregătindu-i de pe acum pentru viitorul automobilelor autonome, Vision 2020.

În ce priveşte sistemul Pilot Assist, acesta este capabil să accelereze, să vireze şi să frâneze desinestătător, la viteze de până la 130 km/h (XC90 doar până la 60 km/h). Partea proastă însă, este faptul că sistemul va fi oferit doar în SUA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ