Volvo lucrează la dezvoltarea unui sistem de detectare a cangurilor! (VIDEO)

46

Ai putea crede că este o glumă dar nu e aşa. Suedezii chiar sunt preocupaţi de siguranţa clienţilor săi australieni, astfel că au decis să introducă pe lista de opţiuni un sistem care să detecteze cangurii. Invenţia vine în ajutorul şoferilor care circulă în deosebi în zonele unde sunt înregistrate anual, cel puţin 20.000 de accidente cu canguri!

Asociaţia Naţională a Automobiliştilor şi Motocicliştilor din Australia se confruntă anual cu un număr ridicat de cazuri cu implicarea bietelor animale. Impactul cu acestea la viteze mari în special pot avea consecinţe grave, atât pentru mamifer cât şi pentru pasagerii autovehiculului, scrie automarket.ro.

Mai mult de atât, şi pentru reparaţia automobilelor implicate în accident, anual sunt cheltuiţi bani în sume de 48 de milioane de euro (75 mil dolari australieni), cifre deloc de neglijat, mai ales pentru companiile de asigurări! Ei bine, iată că Volvo promite să îi scape pe australieni de aceste probleme, iar o echipă de specialişti se află în Canberra, oraşul unde au loc practic cele mai multe accidente cu canguri.

Ca şi în cazul unor sisteme similare de detectare a patrupiezilor sau a pietonilor, vehiculele Volvo vor utiliza o cameră video şi un radar pentru a identifica şi a evita o eventuală coliziune cu aceste mamifere, aplicând automat frâna.

sursa: automarket.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ