Volvo va prezenta primul său coupe Polestar 1 peste cel mult o lună de zile!

120

Știu că e cam întortocheată treaba asta cu brandurile și denumirile, mai ales că este o mașină care seamănă cu un S90, dar poartă cu totul alt nume. Cert este că oricum nu l-ai numi, coupe-ul va debuta luna viitoare!

De reținut este faptul că Polestar, este un brand subsidiar Volvo, de sine-stătător, care va lansa doar modele hibride și electrice. Iată că prima sa creație este acest coupe. Premiera mondială a lui Polestar 1, va avea loc la Festivalul de viteză de la Goodwood, în perioada 12-15 iulie, an curent. Pe piață însă, coupe-ul va ajunge ceva mai târziu, începând cu a doua jumătate a anului viitor și va avea un preț de start de…155.000 de euro!

Da, știu…

 

Revenind la mașina expusă la festivalul englezilor, aflați că acesta este unul din prototipurile antrenate în teste, care poartă numărul 004 și este foarte apropiat de versiunea finală de producție.

Șeful Polestar a dezvăluit recent că Polestar 1 a primit peste 500 de comenzi ferme din partea clienților, cei mai mulți dintre ei fiind din SUA și Canada. Avansul solicitat de producător a fost de 2.500 de euro.

Trenul de rulare hibrid este implementat pe platforma Scalable Platform Architecture (SPA) și constă dintr-un propulsor pe benzină de 2.0 litri și 343 de cai putere și două motoare electrice de 218 CP. În regim 100% electric, Polestar 1 va avea o autonomie de 150 de kilometri.

 

NICIUN COMENTARIU