Volvo XC Concept – o nouă treaptă spre viitorul XC90

22

Noul Volvo XC90 este un model atât de important pentru Volvo, încât analiştii îl clasifică în topul celor mai importante 10 maşini care vor vedea lumina zilei anul viitor, considerându-l cel mai important pariu pe care îl face brandul suedez cu piaţa de la ieşirea mărcii de sub tutela Ford.

Volvo XC Concept2

Cu linii de design prefigurate deja de Coupe Concept, prototip prezentat în toamna lui 2013 la Salonul Auto de la Frankfurt, noul XC90 va dispune și de un studiu de design premergător care-l va anunţa. El se va numi XC Coupe şi, aşa cum îi spune şi numele, va fi un SUV-coupe care ne va da o idee îndeajuns de clară legată de formele finale ale celui de-al doilea Volvo XC90. Iar primele imagini şi un clip-teaser ale acestui prototip au fost publicate astăzi oficial de marca din Goteborg.

Noul SUV de clasă mare al suedezilor va purta semnătura designerului Thomas Ingenlath, proaspăt cooptat de Volvo în poziţia de şef de creaţie.  El a desenat spatele musculos al conceptului XC Coupe care păstrează liniile clasice ale vechiului SUV Volvo, dar le interpretează în stil modern, caracteristic gamei actuale a nordicilor.

Nici interiorul viitorului XC90 nu va scăpa de modificări importante, acestea referindu-se la evoluţii evidente la nivelul soluţiilor alese de designeri şi ingineri pentru a duce mai departe caracteristicile de bază ale mărcii. Astfel, consola centrală „plutitoare” proprie actualelor modele Volvo va fi înlocuită de una pe care butoanele dispar, acestea fiind înlocuite de un display tactil de dimensiuni mari.

Volvo XC Coupe Concept va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Detroit, la mijlocul lunii ianuarie.

Volvo XC Concept

Volvo XC Concept3

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ