Compania Volvo continuă campania de promovare a variantei pur electrice a SUV-ului compact ce deja a reușit să cucerescă piața, XC40! Debutul oficial al EV-ului este planificat pentru data de 16 octombrie, iar până atunci suedezii se grăbesc să se laude cu noul sistem de infotainment, dezvoltat în pateneriat cu Google.

Astfel, noul XC40 va deveni primul automobil din lume care va folosi sistemul de operare Android Automotive OS. Avantajul principal al acestui sistem este anume ecosistemul de aplicații pe care îl oferă, cu care userii de telefoane Android sunt deja familiarizați.

Plus la toate, Android Automotive OS are o serie întreagă de servicii integrate dezvoltate de Google. Drept exemplu poate servi Google Assistant, cel care permite șoferului să activeze și să gestioneze funcții precum sistemul de climatizare, navigarea sau muzica, cu ajutorul comenzilor vocale. În aceeași ordine de idei, Google Maps va oferi funcționalități similare cu cele disponibile pe smartphone, iar Google Play Store va integra aplicații special dezvoltate pentru mașini.

Vehiculul electric Volvo XC40, va deveni primul model al suedezilor care va primi update-uri majore pentru sistemul de operare și aplicații over-the-air. 

„În sfârșit oferim în mașină aceeași experiență cu cea cu care ești deja obișnuit pe telefon, dar adaptată pentru o interacțiune în siguranță în timpul condusului. Prin introducerea update-urilor over-the-air, mașina rămâne la fel de proaspătă ca alte produse digitale, mereu cu cele mai noi și mai multe funcții”, explică Henrik Green, Chief Technology Officer al Volvo.

Spre deosebire de Android Auto, care are nevoie de o conexiune cu telefonul cu Android pentru a putea rula, sistemul de operare Android Automotive OS rulează pe mașină în mod independent.

NICIUN COMENTARIU