Volvo XC90 obţine punctajul maxim la testele EuroNCAP. Află cum s-a descurcat Audi Q7!

73

Două dintre cele mai aşteptate SUV-uri pe piaţa de automobile au ajuns de curând pe mâina specialiştilor în accidente, EuroNCAP. Belgienii le-au acordata punctaj maxim ambelor modele, Volvo XC90 şi Audi Q7, însă mai multe detalii aflaţi mai jos. 

Vom începe cu favoritul acestei clase şi anume Volvo XC90. Suedezul a reuşit să convingă juriul cu un punctaj maxim în mare parte datorită sistemelor electronice de asistenţă şi evitare a impactului, dar şi mulţumită sistemului autonom de frânare în caz de urgenţă. De menţionat că XC90 se înscrie în istorie ca fiind primul automobil care obţine scor maxim la această probă.

În ce priveşte Audi Q7, aflaţi că nici germanul nu s-a lăsat mai prejos punând la bătaie tehnologii ca sisteme de siguranţă cum ar fi cel de pretensionare a centurilor de siguranţă în caz de accidente, sau închiderea tuturor geamurilor dar şi a trapei în caz de detectare a unei coliziuni iminente. Cum s-au comportat ambele modele puteţi vedea şi în videoclipul de mai jos.

Tot la EuroNCAP au fost testate şi modele ca Volkswagen Touran, Ford Galaxy/S-MAX, Renault Kadjar şi Toyota Avensis, toate reuşind să puncteze maxim 5 stele de siguranţă. Doar patru stele au acumulat Mazda CX-3 şi noul Mitsubishi L200, ambele fiind separate de scorul maxim din cauza lipsei sistemului autonom de frânare de urgenţă. Iar dacă în cazul crossoverului Mazda acest sistem este oferit în calitate de opţiune, atunci Mitsubishi nu îl are deloc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ