Willys, primul Jeep militar, vehicul istoric, se vinde pe 999! Costă cât un sedan premium la mâna a doua

1088

La început era doar cuvântul. De fapt era ordinul guvernului de a crea un vehicul militar versatil și indestructibil. Ce a urmat după, e istorie.

La început, au existat două tipuri de mașini, oferite la alegere forțelor armate, Willys MB, cel care mai târziu a devenit Jeep, și Ford GPW. Militarii au avut de ales între cele două, spunând că designul Ford-ului le place mai mult, dar din punct de vedere tehnic Willys era mai bun. Avea motorul de 60 de cai putere, Go Devil, care i-a entuziasmat pe toți.

Toată istoria, o găsiți Aici. De reținut este că la începutul anilor 1941 s-a decis să meargă pe o standardizare, astfel că au păstrat ideile de design ale celor de la Ford, dar cu caracteristicile Willys MB, de unde apărut și grila radiatorului cu 9 dungi verticale.

Un model similar, într-o versiune necunoscută, pentru că au existat o sumedenie de modificații, este acum de vânzare pe site-ul 999.md. Proprietarul cere 20.000 de euro pentru vehiculul militar din 1943, în timp ce pe internet găsești modele similare, recondiționate deja, pentru 24.000 de euro.

Iată și anunțul cu mașina.
Iar aici vedeți una similară, dar care arată cu muuuult mai bine.

NICIUN COMENTARIU