X4-ul săracului. Renault a prezentat noul model Arkana (VIDEO)

385

Imposibilul de altădată a devenit o modă de urmat astăzi. Crossoverul în caroseria coupe este astăzi o tendință foarte populară de urmat, iar Renault este printre primii constructori de mașini relativ accesibile care să își prezinte propria versiune.

Numit Arkana, nu doar că este un nou crossover care să poarte sigla Renault, dar și primul coupe cu garda la sol mărită. Partea proastă este că modelul dat, are toate șansele să rămână doar un concept, așa cum francezii nu planifică lansarea acestuia în Europa. Cine știe, poate între timp se vor răzgândi, nu de alta dar prototipul a colectat o sumedenie de „avizuri” pozitive din partea vizitatorilor Salonului Auto de la Moscova.

Echipat cu jante de 19 inch, acoperiș panoramic, Arkana pune un accent și pe lux nu doar sportivitate, sugerat în special de inserțiile și trimurile cromate, farurile cu tehnologie LED și alte mărunțișuri plăcute ochiului.

Cum spuneam însă, din păcate, Renault nu planifică să lanseze acest model în Europa, dar, are toate șansele să fie lansat pe piața din Rusia (și Asia), unde francezii, apropo, dețin cam o treime din vânzările de automobile noi! Există voci care susțin că noul model a apărut în mare parte datorită influenței rușilor iar ideea nu le aparține nici de departe în totalitate francezilor.

NICIUN COMENTARIU