Zvonuri: Dacia Lodgy va fi înlocuit cu un model nou cu 7 locuri! Lansarea este programată pentru 2021

223

Dacia Lodgy este modelul care nu a reușit să cucerească simpatia clienților, fiind comercializat într-un număr relativ mic. Anume din acest motiv, constructorul român planifică să renunțe la acesta până în prima jumătate a anului viitor.

Publicația franceză L’Argus, scrie că Dacia ar putea înlocui modelul Lodgy cu un vehicul absolut nou, care va avea o lungime de 4.5 metri, șapte locuri și o caroserie asemănătoare cu cea a unui SUV.

În acest moment nu se cunoaște numele viitorului model, intern acesta este cunoscut sub codul de RJI și folosește versiunea low-cost a platformei CMF-B, folosite de noile Clio și Captur.

Se presupune că noul model va fi oferit cu motoare pe benzină TCe de 1.0 și 1.3 litri volum, dar și o unitate diesel Blue dCi de 1.5 litri volum. O noutate absolută va fi introducerea unei versiuni mild-hybrid E-Tech împrumutată de la noul Clio.

L’Argus informează că prezentarea oficială va avea loc în primăvara anului 2021, paralel cu debutul primului model electri al românilor, Dacia Spring.

NICIUN COMENTARIU