Nu poți să nu fii ironic când tot auzi că se vorbește, dar afară de vorbit, nu se întâmplă nimic. Iar mai nou, s-a vorbit, repetat, despre siguranța circulației rutier.e

Printr-un comunicat de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, aflăm că Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, a participat la ședința Consiliului național pentru securitatea circulației rutiere, prezidată de Premierul Ion Chicu, la care au fost prezenți funcționari din toate instituțiile responsabile de acest segment. În cadrul acesteia a fost discutată situația accidentară din ultima perioadă, fiind analizate cauzele creșterii numărului de accidente rutiere și acțiunile care necesită a fi implementate în scurt timp de toți factorii implicați în gestionarea domeniului.

Prim-ministrul s-a arătat îngrijorat de numărul mare de accidente rutiere și consecințele dramatice ale acestora. Datele arată o creștere cu 7,5% a numărului de accidente în 2019, comparativ cu 2018, cauza cea mai frecventă fiind viteza excesivă și condusul în stare de ebrietate.

Astfel, ministrul de Interne a menționat că rezolvarea acestei probleme este responsabilitatea în ansamblu a autorităților, iar reducerea numărului accidentelor rutiere este o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Interne, angajații căruia se vor implica activ și vor propune măsuri comune și eficiente.

“Am avut în ultima perioadă mai multe cazuri de accidente rutiere care au adus oamenilor sentimentul de nesiguranță, iar acestea este un indicator care spune despre necesitatea unor acțiuni concrete din partea autorităților”, a spus ministrul.

Totodată, în cadrul ședinței, responsabilii de la MAI au venit cu o analiză amplă a situației accidentare din ultima perioadă, cu date statistice și propuneri pentru creșterea gradului de securitate în trafic, inclusiv prin aprobarea unui plan de acțiuni pentru perioada 2019 – 2020.

Menționă că numărul accidentelor rutiere produse în acest an a crescut cu perioada similară a anului trecut: 2019 – 8.267 accidente, 2018 – 7.688.

NICIUN COMENTARIU