Noul concept BMW Z4 a fost prezentat recent, iar acest lucru înseamnă că se apropie şi debutului sportivei Toyota Supra, care foloseşte practic aceeaşi platformă, dar şi o mulţime de componente. Iată că astăzi aflăm noi detalii!

Deşi se credea că va folosi serviciile unui propulsor bavarez de 2.0 litri turbo, noi zvonuri apărute în presa de specialitate duc către o altă potecă. Surse apropiate companiei nipone, susţin că succesorul lui Supra, va fi pus în mişcare de un V6 de 3.5 litri volum, care să producă în jur de 400 cai putere.

În listă, apare şi o cutie de viteze manuală, asta chiar dacă, anterior, toţi erau siguri pe faptul că Toyota va miza exclusiv pe o transmisie automată. Nu vine însă ca o surpriză, versiunea hybrid, aşa cum constructorul japonez de automobile dezvoltă o pasiune aparte pentru maşinile cu astfel de propulsie.

Pe partea designului, toată lumea se aşteaptă ca Supra să se asemene în mare parte cu FT-1, conceptul prezentat în 2014 în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Un prototip, apropiat de modelul care va intra în producţia de serie, va putea fi admirat în luna octombrie a acestui an în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

NICIUN COMENTARIU