Cel mai scump Mercedes-Benz din lume a fost adjudecat pentru 19.6 milioane de lire sterline

Juan Manuel Fangio – unul dintre cei mai celebri piloţi de Formula 1 – un argentinian care a scris istoria acestui sport în anii ’50, iar automobilele pe care a concurat au căpătat status de legendă. Unul dintre ele este un Mercedes-Benz W196R – poartă numărul de şasiu 00006 şi este exemplarul cu care Fangio a obţinut prima sa victorie pentru săgeţiile argintii în Marele Premiu al Germaniei disputat pe vechiul Nurburgring şi a câştigat şi Marele Premiu al Elveţiei. Respectivul bolid a devenit recent şi obiectul unei licitaţii organizată de casa Bonhams în cadrul Festivalului de automobile clasice de la Goodwood. Iar suma pentru care a fost adjudecat este aproape un record în acest domeniu: 19.6 milioane lire sterline (echivalentul a 29 milioane 650 mii 95 dolari americani!). Bonhams spune că această cifră este un nou record pentru un automobil vândut la licitaţie, şi că precedentul record a fost de 16.4 milioane dolari – sumă plătită pentru un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957 vândut în 2011.

Nu este însă cea mai mare sumă pentru care a fost vândut un automobil vreodată. Recordul este deţinut de o vânzare privată din 2012, când un Ferrari 250 GTO din 1967 pilotat de Stirling Moss a fost achiziţionat pentru suma de 35 milioane dolari.

Mercedes-Benz W196 a mai fost pilotat şi de către piloţii Mercedes-Benz Hans Herrmann şi Karl Kling, fiind extrem de avansat pentru vremea sa datorită folosirii unui motor cu injecţie de carburant, şasiu tubular şi a altor inovaţii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ