BMW a dezvăluit o nouă interpretare a conceptului X5 eDrive

36

Conceptul SUV-ului hybrid bavarez este reinterpretat sub titulatura BMW X5 eDrive cu ocazia salonului Auto de la Beijing, programat săptămâna viitoare.

Prototipul vine acum vopsit într-o nouă culoare de exterior, Silverflake Metallic, completată cu detalii albastre iBlue, pentru a sugera caracterul său eco. Nu lipsesc barele de amarare pe acoperiş şi nici jantele de 21 de inch din aliaj, create special pentru exponat.

Interiorul se prezintă decorat cu tapiţerie din piele Ivory White, cu plastic lucios piano black, cu inserţii albastre iBlue şi tetiere inscripţionate cu titulatura eDrive. Nu lipseşte iluminarea ambientală albastră, cusăturile contrastante de aceeaşi culoare şi carcasa transparentă a bateriei amplasate în portbagaj.

bmw_concept_x5_edrive_3

În plan tehnic, ansamblul hybrid al conceptului este compus dintr-un motor pe benzină TwinPower Turbo de 2.0 litri şi 245 de cai putere, ajutat de unul electric de 95 de cai putere. Acesta din urmă este ţinut în viaţă de o baterie litiu-ion, ascunsă sub o podea transparentă, în portbagaj. Ea poate garanta o autonomie pur electrică de 30 de kilometri până la o viteză maximă de 120 de km/h. În modul hybrid, consumul păstrează o valoare redusă, de numai 3.8 litri/100 de kilometri, în vreme ce emisiile se opresc la numai 90 g/km.

Versiunea de serie a conceptului a fost deja confirmată şi va fi produsă la uzina BMW din Spartanburg, acolo sunt asamblează deja X5 şi majoritatea modelelor X din gama constructorului bavarez.

bmw_concept_x5_edrive_4

bmw_concept_x5_edrive_2

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ