Citroen aniversează opt decenii de la lansarea modelului Traction Avant

25

Legendarul Citroen Traction Avant aniversează 80 de la debutul pe piaţă. În aprilie 1934, Citroen lansa modelul Traction Avant, o maşină cu tracţiune faţă care avea o caroserie monococă din oţel. Deşi nu era prima maşină cu tracţiune faţă din lume, modelul Traction Avant era prima maşină cu caroserie monococă din oţel introdusă în producţia de serie în configuraţie cu tracţiune faţă.

Traction Avant a impresionat la momentul lansării prin manevrabilitatea şi tracţiunea asigurată de suspensia sa faţă, care era independentă, o premieră în raport cu celelalte suspensii de pe piaţă. Ea a oferit un design care a permis dezvoltarea unei caroserii aerodinamice şi a asigurat un nivel de manevrabilitate şi tracţiune nemaiîntâlnit la o maşină cu tracţiune faţă lansată până la acel moment. Datorită configuraţiei sale, care îi conferea o masă mai redusă decât echivalenţii săi, putea să atingă o viteză de 100 km/h, considerată ridicată în 1934, şi avea un consum de carburant de 10 litri la sută.

Citroen a produs aproape 760.000 de unităţi Traction Avant între 1934 şi 1957. Constructorul intenţionează să expună mai multe exemplare din colecţia mărcii în cadrul unor evenimente derulate pe decursul anului curent. La o întâlnire a posesorilor de Traction Avant organizătă în Franţa, programată în perioada 31 mai – 1 iunie, Citroen va aduce un Traction Avant Sans Frontières 11BL din 1955, care va fi în preajma altor 800 de unităţi Traction Avant.

Citroen aniversează 80 de ani de la lansarea lui Traction Avant

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ