Modelul nipon Lexus RC F, prezentat oficial în cea de-a doua zi a Salonului de la Detroit, îşi propune să fure din clienţii unor coupe-uri de performanţă cu renume, toate localizate în Germania. Este vorba despre renumitele Mercedes C63 AMG Coupe, noul BMW M4 şi Audi RS5.

Lexus RC F vine cu un spoiler frontal nou, mult mai agresiv, cu praguri laterale revizuite, o capotă uşor restilizată şi cu pasaje ale roţilor prevăzute cu fante de ventilare. În partea din spate îşi face apariţia un deflector şi ţevi de eşapament duble. Opţional, clienţii pot alege ca toate aceste accesorii de caroserie să fie construite din fibră de carbon. Lexus a aplicat logo-ul RC F pe grilă şi a instalat un set de jante cu design unic. Toată reţeta estetică este completată de un eleron mobil, amplasat pe uşa portbagajului. Acesta se ridică la peste 80 de km/h şi coboară la mai puţin de 40 de km/h. Interiorul este practic similar celui regăsit pe versiunea standard a lui RC, iar diferență esențială constă în apariția scaunelor sport, a instrumentelor de bord revizuite, a pedalelor cu suport de aluminiu şi a unui volan special, cu o zonă aderentă.

Lexus RC F34

Sub capotă, aşa cum vă anunţasem şi în trecut, Lexus utilizează un motor V8 de 5.0 litri. Unitatea dezvoltă aproximativ 450 de cai putere şi un cuplu motor de 518 Nm, ambele administrate prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte, numită Sports Direct Shift. Ansamblul garantează un sprint de la 0 la 100 de km/h în 4.6 secunde şi o viteză maximă de 270 de km/h.

Alături de noul motor, indicativul F aduce noului RC şi o suspensie sport, cu braţe faţă mult mai rigide, şi un diferenţial Torque Vectoring cu trei moduri diferite de rulare: Standard, Slalom (îmbunătăţeşte răspunsul direcţiei) şi Track (dedicat experienţelor la limită).

Lexus RC F26

Lexus RC F28

Lexus RC F30

Lexus RC F32

Lexus RC F35

Lexus RC F7

Lexus RC F8

Lexus RC F10

Lexus RC F12

Lexus RC F13

Lexus RC F17

Lexus RC F18

Lexus RC F20

Lexus RC F22

Lexus RC F23

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ