Mai multe state de pe mapamond au propriile taxe şi sisteme de taxare pentru utilizarea drumurilor. Unele aplică un sistem electronic de plată, care funcţionează prin încărcarea unui cont şi folosirea unui dispozitiv dedicat, montat în parbrizul vehiculului. Pentru fiecare asemenea segment de drum, există un grup de şoferi care fie uită să plătească, fie încearcă să se sustragă de la plata taxei de drum. Cei de la Washington Post au prezentat cazul unui american în vârstă de 33 de ani, care a încercat să păcălească sistemul folosind sfaturile primite de la un prieten de-al său. După 335 de treceri prin punctul de plată, şoferul s-a trezit cu o amendă de 202.000 de dolari!

Întrebat în instanţă ce a vrut să facă, Jason Bourcier a explicat că avea impresia că drumul poate fi accesat gratuit după ora 23:30 şi că sistemul video de supraveghere nu funcţiona cât timp nu este prezent niciun operator uman la ghişeu.

Americanul a întrebat un casier dacă sistemul funcţiona atunci când nu sunt operatori prezenţi, iar confirmarea neverificată a acestui fapt l-a convins pe Bourcier să încerce să folosească drumul cu taxă în mod fraudulos.

Potrivit Washington Post, americanul a ajuns la o înţelegere de plată cu procurorii şi cu compania care opera respectivul segment de drum. Acesta va avea de plată amenzi în valoare de 40.000 de dolari şi alte taxe care cumulează 56.000 de dolari. Înţelegerile semnate de şoferul american implică plata a 150 de dolari pe lună pentru următorii 54 de ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ