Există o părere des întâlnită cu referire la faptul că unele modele semnate Motorsport, de la BMW, sunt extrem de apropiate între ele ca performanţe. Cel mai des acest lucru este declarat în adresa lui M2, care se vrea la fel de rapid ca şi fraţii săi.

BMW M2 este la etapa actuală cel mai cotat M-car din gama bavarezilor. Mulţi îl consideră succesorul de drept al lui E36 M3, fiind foarte apreciat pentru calităţile sale în condus, plus performanţele de care este capabil, raportate la un preţ accesibl. Însă dacă pe circuit, echilibrul perfect între greutate şi putere, îi conferă multă siguranţă, atunci în linie dreaptă lucrurile stau un pic altfel.

Carwow, în persoana lui Mat Watson, a scos la duel un M2, pe care să îl pună faţă în faţă cu M4 Competition Package, BMW M5 30 Jahre Edition şi M6 Coupe Competition Package. Testul este şi mai interesant cu cât aflăm de fapt cum se comportă toate modelele într-o comparaţie internă şi nu doar M2-ul.

Totodată puteţi vedea cât de mult joacă rolul greutatea maşinii, chiar dacă are mulţi cai putere sub capotă (cazul lui M5 şi M6 care au câte 600 CP), dar şi cât de rapid este M2-ul sau M4-ul.

Nu vă voi povesti prea multe detalii, vă las pe voi să urmăriţi testul.

 

NICIUN COMENTARIU