Jaguar XK120 Coupe

O companie britanică, proaspăt lansată și-a propus să se certe cu toți automobiliștii obsedați de purism, transformând mașinile de epocă în mașini moderne.

Cum? Prin modificarea a absolut tot ce ține de electronică, motorizare, cai putere și dotări opționale, dar fără să atingă ”coaja”, adică aspectul exterior al mașinii. Tendință nu neapărat nouă, dacă ne amintim de cei de la Singer, care recondiționează vechile Porsche 911 într-un stil absolut unic și cărora le adaugă și un pic de modernism.

Englezii au mers mai departe, cu oferte care includ chiar și motorizări hybrid sau full-electrice!

Fostul director tehnic al echipei de Formula 1 Renault și-a făcut o echipă proprie, pasionată de același gând, iar compania înființată a numit-o LUNAZ. Primul lor automobil modificat are la bază un Jaguar XK120, fabricat în 1953, pe care l-au făcut full-electric, dotându-l cu motoare electrice și baterii de 80kWh.

Vorbim despre un total de 375 CP și 700 Nm de cuplu motor instant. Cu aceste cifre va opera nu doar șoferul dar și sismteul de pilot automat, sau sistemul inteligent de control al tracțiunii. Asta în timp ce tu îți setezi internetul de mare viteză în automobil, sau alegi următorul punct de destinație prin intermediul sistemului de navigație.

Printr-o schimbare similară va trece și Rolls-Royce-ul Phantom V cu opt locuri…

Prețul pentru asemenea bijuterii începe de la 350.000 de lire sterline și nu includ vreo taxă. În schimb, veți putea circula prin marele orașe ale lumii, chiar prin centru, fără să vă fie frică de taxa de mediu!

NICIUN COMENTARIU