Wolf, așa cum îl numeau militarii germani, este practic cea mai indestructibilă versiune a lui Gelandewagen, mult iubitul off-roader produs de Mercedes.

Anume această versiune a fost luată în lucru de către Expedition Motor Company, care l-a transformat în ceva mai mult decât doar un vehicul militar, bun de escaladat obstacole și cercetat terenuri neumblate. EMC i-a adus și îmbunătățiri semnificative, dar fără să compromită aspectul original al mașinii păstrându-i astfel farmecul care l-a consacrat.

Pentru aceasta, G-ul va petrece între 12-16 săptămâni în ateliere, pentru a parcurge o cale lungă de la versiunea săracă și simplistă la rezultatul final care îl satisface pe client. Iar mașini au destule, Expedition Motor Company dând asigurări că au cea mai mare flotă de G-wagen din lume!

Dezmembrat, curățat, sudat, revopsit și reasamblat cu piese noi. Sub capotă este păstrat motorul diesel OM602 de 2.5 litri, doar că reparat capital pentru a lucra ireproșabil în cuplu cu transmisia manuală cu cinci rapoarte și sistemul de tracțiune integral.

Sistemul electric al mașinii este înlocuit cu unul simplu de 12V în locul celui de 24V cum e la vehiculele militare, totul făcut de la zero, cu blocuri optice noi LED sau ceasuri de bord moderne (cât de cât).

Nu uităm nici de suspensie, aici desigur că totul este la fel, nou. Jante de off-road, anvelope dedicate și articulații îmbunătățite.

Prețul unui astfel de G-Wagen începe de la 90.000 de dolari, dar cu siguranță că mulți îl vor alege în locul unui Defender clasic sau Land Cruiser 70 (reprodus din 2014). Sau nu? Voi pentru care din cele trei ați opta?

NICIUN COMENTARIU