Cea mai rapidă maşină blindată din lume este un Audi RS7, capabil să atingă 325 km/oră!

264

Mașinile blindate au fost mereu ca un scut pentru oamenii de afaceri, politieni sau persoane VIP. Tradițional când vorbim despre o mașină blindată, gândul ne duce la un SUV sau off-roader de mare tonaj, cu gabarite mari, cu maximă siguranță dar performanțe dinamice modeste.

Însă, cei din compania AddArmour au decis să cam schimbe lucrurile și să vină cu ceva nou pe piață, prezentând ceea ce ei consideră a fi ,, cea mai rapidă maşină blindată din lume”.

Cu o viteză maximă de 325 km/oră, modelul lor este construit la baza unui Audi RS7. Acesta a fost supus unor modificări de către casa de tuning APR, iar motorul V8 de 4.0 litri volum, dezvoltă acum 760 CP şi un cuplu maxim de 1.085 Nm! Astfel, modelul accelerează de la 0 – 100 km/oră în doar 2,9 secunde.

AddArmour nu a vrut să piardă din performaneţele dinamice prin modificările caroseriei, aşa că a folosit un înveliş din policarbonat care este de 10 ori mai rezistent decât oţelul folosit de obicei la maşinile blindate, dar şi cu 60% mai uşor. Compania a instalat şi geamuri speciale compuse din straturi de policarbonat şi sticlă balistică.

Greutate maşinii a crescut astfel cu doar 91 de kilograme, iar acest Audi RS7 îşi poate proteja ocupanţii de arme mici de foc, inclusiv gloanţe trase de un Magnum 44.

AddArmour nu s-a oprit aici. Modelul are dispersoare de spray cu piper şi fum, un tun sonic, anvelope run-flat, mânere care curentează asemeanea unui electroșoc. Totodată, la bord se regăseşte un sistem de detectare a explozibililor, un sistem de camere video 360 de grade cu mod Night Vision şi un sistem de detecţie a gazelor, cu măşti de oxigen şi rezerve de oxigen pentru pasageri.

Bara faţă a fost ranforsată astfel încât obstacolele pot fi împinse din calea maşinii fară a lovi radiatorul, iar în portbagaj se află o cutie unde pot fi depozitate arme.

Preţul de vânzare al modelului blindat Audi RS7 începe de la 205.000 de dolari, adică cu 91.000 de dolari mai mult decât preţul variantei standard. 

NICIUN COMENTARIU