Dahler sunt primii care modifică noul BMW Z4. Îl ridică la 402 de CP și 620 Nm de cuplu motor

177

În timp ce Manhart abia experimentează cu primile schițe ale de design ale noului roadster de la BMW, adică Z4, iată că un alt atelier de tuning a și scos din cuptor primul pachet de tuning pentru decapotabila bavareză.

Dahler, o companie suedeză de tuning nu ratează nici o posibilitate de a fi primii care intră în scena aftermarket cu producția constructorului bavarez. Iar cea mai recentă creație este BMW-ul Z4 M40i, căruia specialiștii Dahler i-au aplicat o rețetă deja cunoscută. Desigur că totul pornește de la motor.

Resoftarea unității cu 6 cilindri în linie și un volum de 3.0 litri, twin-turbo, le-a permis inginerilor să mai scoată din rezerve ceva căluți, iar acum numărul total se ridică la 408 PS (402 CP) și 620 Nm de cuplu motor, o cifră aproape terifiantă pentru un roadster compact cu numai două locuri.

Cei extra 68 PS și 120 Nm i-au permis bavarezei să mai reducă din timpii de accelerație de la zero la prima sută, dar nu știm exact cu cât. În schimb, viteza maximă știm sigur că a fost eliberată de sub limitări ș acum ajunge la 300 km/h în loc de 250 km/h.

Pentru a „informa” și ceilalți participanți la trafic despre modificări și puterea în rezervă, Dahler a insistat pe instalarea unui sistem nou de evacuare, a unei suspensii sport cu garda la sol redusă și desigur câteva fetish-uri de exterior: un difuzori spate, un splitter frontal, elemente de caroserie vopsite în altă nuanță de culoare decât cea de uzină sau jantele de 21 de inch.

 

NICIUN COMENTARIU