Celebrul atelier de tuning Brabus, a pregătit o ediție specială pentru G-Class 4×4². Tunerul german a folosit pe post de semifabricat vechiul AMG G63 și a dezvoltat un kit de caroserie impresionat și un pachet extrem de performanță.

Oficialii Brabus au numit noua sa lucrare 850 4×4² Final Edition, iar producția acesteia va fi limitată la doar cinci unități.

Propulsorul V8 de 5.5 litri volum a fost modificat substanțial, astfel că sub capota modelului pregătit de Brabus acum găsim o unitate de 6.0 litri volum. Totodată, nemții au instalat și niște turbine mai preformante, un sistem nou de admisie și o altă evacuare.

În urma acestor îmbunătățiri, trenul de propulsie este capabil să dezvolte 850 de cai putere și 1.450 Nm cuplu motor. În aceste condiții, accelerarea de la 0-100 km/h are loc în 4.7 secunde, în timp ce viteza maximă rămâne imitată la 210 km/h. Brabus spune că a ales această valoare ca urmare a utilizării anvelopelor dedicate ieșirilor în off-road. Tot pentru off-road, AMG G63 a primit punți pe portale, iar garda la sol a modelului pregătit de Brabus ajunge acum la 60 de centimetri. Tunerul german introduce protecții suplimentare și o suspenise complet modificată.

La nivel estetic, Brabus 850 4×4² Final Edition primește o capotă nouă cu elemente din fibră de carbon, aripi laterale evazate, lumini auxiliare și jante cu diametrul de 22 de inch încălțate cu anvelope Pirelli Scorpion ATR.

Pe piața din Germania, prețul de pornire pentru Brabus 850 4×4² Final Edition este de 482.000 de euro!

NICIUN COMENTARIU