Din LeMans, acest motor a ajuns sub capota unei Mazda RX-7. Scoate 1000 de cai putere și sună infernal! (VIDEO)

112
Mazda Rx-7, wankel, turbo, 26b, 787b

Cel mai îndrăzneț proiect pe care l-ai văzut vreodată la baza unei Mazda RX-7! Nu doar că ascunde un motor venit din lumea curselor, dar oferă și performanțe de top! Și cum poate să sune…

Mazda construise cândva un bolid numit 787B, pe care l-a echipat cu un motor absolut unic, R26B, cu patru rotoare și desigur turbo-aspirat. Și pentru că America este țara tuturor posibilităților, un fan înrăit Mazda a făcut rost de un asemenea motor pe care să îl înghesuie sub capota unei alte legende, RX-7.

Turbina gigantică, cu care este echipată acest propulsor, abia dacă își arată tot potențialul. La o presiune de numai 12 psi (0.8 bar), motorul lui Felix Wankel, scoate lejer 1.000 de cai putere. Ar putea și mai mult, doar că din păcate, transmisia deja nu rezistă! Ceea ce nu poți spune despre motor, care ascunde rezerve uriașe de tuning.

Istoria proiectului, cum scuipă flăcări și cel mai frumos, cum sună acest RX-7, urmăriți în producția celor de la Hoonigan.


R26B este probabil cel mai revoluționar motor produs vreodată de Mazda. Motorul cu patru camere de ardere (rotor) a fost dezvoltat special pentru curse și a fost instalat pe bolizi ca 767 sau 787B. Cel din urmă prototip, a fost primul automobil japonez și totodată primul automobil de curse echipat cu o alternativă a motorului clasic cu ardere internă, în patru timpi, care să învingă detașat la cursele de anduranță de la LeMans.

Fiecare cameră de ardere (rotor) avea un volum de 654 cmc, iar dintr-un volum total de numai 2.6 litri, Maza a reușit să scoată 700 de cai putere la 9.000 de rotații pe minut!

Geometria variabilă continuă, admisie unică și trei bujii pe fiecare rotor sunt doar câteva dintre know-how-urile aplicate de japonezi pe acest motor.

NICIUN COMENTARIU