Cât de mulţi bani nu ar costa modelele de top, clienţii care tind să fie deosebiţi sunt gata să plătească adăugător doar pentru a primi o maşină individuală cu opţiuni exclusive. Pentru a satisface aceste cerinţe cei de la BMW au creat colecţia Individual, Bentley Motors propun varianta Mulliner, Land Rover se laudă cu diviziunea Special Vehicle Operations (SVO), iar germanii de la Porsche apelează la specialiştii de la Exclusive Manufaktur.

Ei bine de data aceasta tunerii din cadrul companiei Exclusive Manufaktur, au pus mâna pe cea mai puternică versiune al lui Porche Macan, au băgat în el tot ce au mai bun, scump şi exclusiv, iar produsul final l-au numit Porsche Macan Turbo Exclusive Perforance Edition.

La exterior, culoarea argintie a caroseriei a fost suplinită de nuanţa Carmine Red, care a fost folosită la unele elemente precum bandourile de pe uşi sau bara faţă. Tot aici se mai adaugă blocurile oprice LED şi jantele excepţionale 911 Turbo Design, cu diamentrul de 21 inch.

La interior primim un habitaclu tapiţat cu piele neagră şi Alcantara, înfrumuseţat iarăşi ca şi exteriorul cu elemente vopsite în culoarea bordo, de data aceasta sub denumirea Garnet Red. Nuanţa pastelată se regăseşte la scaune, centurile de siguranţă, la schimbătorul de viteze, pe tetiere şi peste tot unde este brodată de numirea celei mai puternice versiuni ale lui Macan-„turbo”.

Pe lângă toate, această versiune oferă şi un întreg ansamblu de opţiuni premium, precum scaune spate, faţă şi volan cu încălzire, frâne de performanţă, suspensie sport care coboară garda la sol cu 15 mm şi un sistem imbunătăţit de evacuare pentru a face şi mai plăcut sunetul propulsorului Bi-turbo de 3.6 litri volum.

Apropo, puterea motorului a crescut cu 40 de cai faţă de versiunea „turbo”. Astfel, acum crossoverul de lux dezvoltă 440 de cai putere şi un cuplu motor de 600 Nm, care sunt disponibili deja începând cu 1500 de rotaţii pe minut. Graţie acestei puteri accelerarea de la 0-100 km/h durează doar 4.4 secunde, iar viteza maximă pe care o atinge Macan-ul, este de 272 km/h.

Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition, este deja gata de a fi comandat în Germania, contra sumei care porneşte de la 116.091 euro, adică cu circa 24.000 euro mai scump decât modelul de top al lui Macan în versiunea Performance.

NICIUN COMENTARIU