Acest Ferrari 599 GTZ Nibbio Zagato este unul dintre doar cele nouă unități construite în întreaga lume vreodată. Acesta are ca bază modelul GTB 599, iar caroseria a fost regândită și redesenată de celebrul atelier iatlian de design, Zagato.

Nibbio era numele calului care l-a inspirat pe Ferrari să adopte silueta unui armăsar drept logo-ul companiei. GTZ Nibbio Zagato 599 este echipat și cu un motor pe măsură, un V12 de 6.0 litri volum, care oferă peste 600 de cai putere.

La sfârșitul anilor ’50 și începutul anilor’ 60, Ferrari încă lucra formarea reputației sale pe piață, iar Enzo Ferrari descoperea acel Ferrari look, care peste timp a devenit o trăsătură distinctivă pentru modelele sale care au încapsulat perfect pesiunea, moștenirea și unicitatea mărcii.

Enzo a experimentat cu un număr mare de constructori de automobile, creând nenumărate mașini frumoase și extrem de diferite. În același timp, acest lucru le-a permis proprietarilor să-și personalizeze Ferrari-ul exact așa cum au crezut de cuviință, aducându-și propria personalitate în designul automobilelor, un proces asemănător cu cel de a avea un costum cusut la comandă de un croitor Italian bun.

Atât proprietarii, cât și constructorii de mașini s-au mândrit enorm cu creațiile lor, întrucât ambele părți au considerat că automobilul complet este întruchiparea realizărilor lor profesionale și personale.

Aceste vremuri au rămas în trecut, dar nu în totalitate. Încă există clienți care caută să creeze mașini ce prezintă o extensie a personalității lor și care ies în evidență față de restul modelelor comercializate. Zagato în ultimul timp s-au apucat de a proiecta autoturisme one-off pentru clienții individuali, folosind semnătura lor distinctivă – acoperișul double-bubble.

NICIUN COMENTARIU