Celebra casă de tuning ABT Sportsline nu obosește să bucure fanii brandului Audi cu noi pachete de performanță. Acum specialiștii în tuning au decis să îi ofere tratamentul său modelului Audi RS3 Sportback.

În varianta de bază, motorul de 2.5 litri volum disponibil pe compacta germană dezvoltă 400 de cai putere și 480 Nm.

Pachetul de performanță dezvoltat de tunerul german a fost botezat ABT Power și va fi disponibil în două versiuni. Prima dintre acestea crește puterea propulsorului la 440 CP, în timp ce versiunea de top, ABT Power S, propune 470 de cai putere și 540 Nm cuplu motor. Pentru îmbunătățirea resurselor, casa de tuning a mizat pe sistemul ABT Engine Control, pe un intercooler nou și pe un sistem de evacuare îmbunătățit.

Pentru moment, reprezentanții ABT Sportsline nu oferă detalii despre timpul necesar pentru sprintul de la 0 la 100 km/h, însă anunță că viteza maximă a unui RS3 Sportback echipat cu pachetul ABT Power S atinge pragul de 285 km/h. Opțional, casa de tuning propune și un set nou de suspensii, dar și un sistem de frânare îmbunătățit.

Acesta nu este cel mai puternic pachet de performanță dezvoltat de ABT pentru RS3 Sportback. În vara anului 2018, tunerul lansa versiunea ABT Power R cu 500 CP și 580 Nm.

NICIUN COMENTARIU