La începutul anului 2019, cei de la Audi au prezentat noul S6 TDI. Celebrul model al constructorului din Ingolstadt vine echipat din uzină cu o unitate diesel de 3.0 litri volum, capabilă să ofere 349 CP și 700 Nm.

Acum, cei de la ABT Sportsline cunoscuți pentru pachetele de tuning dedicate modelelor Audi, prezintă tratamentul atribuit în special acestui model al nemților. Grație unității ABT Engine Control, motorul TDI este forțat să dezvolte 384 CP, iar cuplul crește până la 760 Nm.

Drept rezultat, puterea generată de motor și gestionată de transmisia automată cu opt rapoarte și sistemul de tracțiune integrală quattro, permite o accelerare de la 0-100 km/h în mai puțin de 5 secunde pentru versiunea sedan, sau 4.9 secunde pentru același exerciuțiu în cazul lui S6 Avant!

Potrivit celor de la ABT, unitatea de control va fi disponibilă și pe Audi S7 TDI, acesta fiind echipat cu același propulsor. Totuși, pentru moment, tunerul nu oferă informații cu privire la cifrele dinamice ale lui S7 dotat cu unitatea ABT Engine Control.

Cei de la ABT nu au uitat nici de îmbunătățirile de ordin estetic. Astfel, tunerii au pregătit un difuzor pentru bara spate modificat și un set de jante cu diametrul de 21 inch.

Cu toate acestea, în cel mai apropiat timp ABT va lansa și un pachet exterior complet pentru S6 și S6 Avant!

NICIUN COMENTARIU