Atelierul de casă al companiei BMW lansează un nou pachet de tuning pentru sedanul de performanță M5. Odată ce s-au apucat de proiectarea kit-ului de îmbunătățiri, tunerii de la AC Schnitzer și-au pus ca scop să construiască cel mai rapid BMW M5 de ultimă generație din lume. Și se pare că le-a reușit!

În vara acestui an, AC Schnitzer testau un prototip pe renumitul circuit Nurburgring și se lăudau că acesta parcurge Iadul Verde cu 9 secunde mai rapid decât un M5 stoc. Acum tunerii au finisat lucrările asupra pachetului de tuning și publică informațiile despre acesta dar și o serie de imagini cu un M5 care a primit deja tratamentul atelierului de tuning

Pachetul cu pricina oferă în primul rând o doză de performanțe tehnice. Acesta crește puterea propulsorului V8 Twin-turbo de 4.4 litri volum, instalat din uzină, la indicii de putere egali cu 700 CP și 850 Nm cuplu motor. Cu alte cuvinte, acum V8-ul generează cu 100 de cai și 100 Nm mai mult față de modelul stoc.

Totodată, nemții evită să ofere informații despre datele dinamice a sedanului de performanță, dar insistă că este vorba despre cel mai rapid M5 de ultimă generație din lume. În acest momente, avem la dispoziție doar timpul de parcurgere a circuitului Nordshleife, care este de 7 minute și 29,50 secunde.

Tot la capitolul performanțe tehnice se alătură cele două sisteme de evacuare propuse clienților de specialiștii AC Schnitzer, trei variante de terminații a eșapamentului: Carbon Sport, Sport Black și Sport; dar și amortizatoarele KW V4 cu reglaj pe înălțime și rigiditate, care vin la pachet cu arcurile sport ce coboară garda la sol cu 20-25 mm pe față și 10-15 milimetri pe spate.

Din punct de vedere estetic, observăm o serie de elemente ajustate la caroseria lui M5. Aici se numără un splitter la bara față, două modele de eleron la alegere pentru a fi instalate pe ușa portbagajului, un difuzor de aer la bara spate și câteva seturi de jante forjate.

Reprezentanții atelierului AC Schnitzer susțin că lucrează și la un pachet similar de tuning care va fi destinat versiunii M5 Competition, care din uzină dezvoltă 625 de cai putere și 750 Nm!

NICIUN COMENTARIU