(FOTO) BMW-ul care a lăsat toată lumea de la SEMA cu gura căscată! Vezi etapele construcției și rezultatul final

140

BMW 02 Series face parte din gama legendarului model 2002 și este considerat strămoșul Seriei 3. Berlina compactă construită de bavarezi se comercializa între anii 1966 și 1977, iar astăzi reprezintă o adevărată bijuterie pe patru roți.

În prezent, acesta este un model old-school apreciat mult de fanii mărcii dar și de iubitorii vehiculelor istorice. Mulți îl restaurează cu mare grijă și atenție la detalii, alții însă îi instalează diferite kit-uri aerodinamice și jante excluzive. Exemplarul din imagini a fost numit MBeast și se laudă cu o listă lungă de modificări.

În primul rând, desigur, îți captează atenția modul în care arată la exterior. Acolo unde vedem un body kit aerodinamic cu aripi evazate și praguri laterale regândite, dar care au fost confecționate din metal și modelate manual cu mare grijă. Tot aici merită să menționăm jantele BBS cu centrul auriu, care respecta limbajul de design old-school ales pentru acest BMW 2002 produs în anul 1972.

Tunerii nu au uitat nici de partea tehnică, unde cea mai importantă modificare este reprezentată de motorul Twin-turbo cu șase cilindri de 3.0 litri volum, cu codul intern S55. Același propulsor este folosit de modelele de performanță M3 și M4. Din uzină, acesta este capabil să ofere un total de 431 CP, sau 460 CP în cazul lui M3 CS, aici însă unitatea a fost dotată cu o turbosuflantă uriașă care livrează exclusiv punții spate peste 500 de cai putere!

Nu doar propulsorul a fost împrumutat de la un Seria 3 modern, dar și mai multe elemente ale interiorului a fost preluate de la un Seria 3 E90. Tot aici regăsim scaunele Recaro și un roll cage pentru o siguranță sporită.

Așa cum am menționat și în titlu, vehiculul de înaltă performanță poate fi admirat pe viu la Las Vegas, acolo unde în aceste zile se desfășoară cea mai mare expoziție de tuning din lume, SEMA Show!

NICIUN COMENTARIU