Automobilele produse de uzina constructoare de automobile din Zaporijjea, abreviat ZAZ, mereu au fost socotite drept automobile ieftine cu performanțe minore, dar care aveau un mare succes în fosta URSS.

Astăzi, aceste vehicule au devenit foarte rare, iar când le vezi pe drumurile publice, de regulă sunt conduse de persoane de vârsta a treia care le-au procurat cu 30-40 de ani în urmă. Dar totuși mai există și o altă categorie de oameni care pentru a uimi publicul și a ieși în evidență se apucă de tuning-ul acestora.

Exemplarul de astăzi nu îl putem numi cu certitudine un tuning al automobilului ZAZ, deoarece la baza acestuia stă un Porche Boxter S, care cu ajutorul specialiștilor în modificarea mașinilor s-a transformat într-un Zaporojeț modern ”de performanță”.

Proiectul din pozele de mai jos a fost proiectat și construit de celebrul tuner din Rusia, Yuri Shif. Acesta nu a căutat căi ușoare de customizing și în timp ce majoritatea transformă ZAZ-urile în Mercedesuri, el a decis să abordeze o altă cale și să transforme un Porsche într-un Zaporojeț!

Pentru realizarea proiectului a fost achiziționat un Porsche Boxter S de prima generație, care după cum spune Yuri Shif, a fost „îmbrăcat în hainele unui Zaporojeț”. Prin coincidență, indicii de caroserie a celor două vehicule diferă cu doar o singură cifră: 986 la Boxter și 968 la Zaporojeț. Pentru a păstra liniile și formele lui ZAZ-968, panourile de caroserie au fost create de la zero și adaptate sub platforma Porsche-ului.

Din punct de vedere tehnic, vehiculul a rămas un Porsche Boxter S, dar la capitolul estetic acesta a devenit un Zaporojeț decapotabil cu caracter sport. În continuare vă prezentăm imaginile cu creatura lui Yuri Shif și așteptăm recțiile voastre în comentarii.

 

NICIUN COMENTARIU