Din cauza că, compania Mercedes-Benz nu ar avea în gama sa de modele automobilul pe care îl vroia, un american și la construit singur. Bărbatul întotdeauna visa la un Gelandewagen pick-up, iar prețul pentru Mercedes G63 AMG 6×6 îi părea extrem de mare, a decis să se apuce singur de un proiect unic în lume.

Îl cheamă Mani Kulasooriya și este un mare amator de biciclete și pedalat prin munți. De mult timp își dorea un pick-up care ar putea transporta cam, cinci biciclete, respectiv era logic să-și procure un Land Rover Defender, dar se pare că bărbatul nu căuta căi ușoare sau, poate pur și simplu este un pasionat al mărcii germane Mercedes.

Calea pe care a mers americanul, a presupus procurarea unui Gelandewagen în versiunea G500, care imediat a fost trimis în Olanda la o companie de tuning ce urma să transforme legendarul offroader într-un pick-up. Ajuns pe vechiul continent, Mercedes-ul a fost complet dezasamblat, tăiat și alungit. După care vehiculul a primit o benă, o suspensie nouă cu arcuri și amortizatoare Bilstein, dar și un set de anvelope tipice pentru offroad Cooper Discovery, cu dimensiunile 285/75 R16.

Proprietarul fericit al unicului exemplar din lume Mercedes-Benz G500 pick-up, declară că numai datorită anvelopelor speciale, garda la sol a crescut cu 20 de centimetri, astfel că și capacitatea de rulare in off-road a crescut considerabil. Motorul V8 de 5.0 litri volum, apropo, a rămas neatins, performanțele din uzină ale căruia fiind suficiente pentru a satisface mofturile proprietarului.

Ei bine, probabil sunteți curioși cât a costat acest proiect de la început și până la sfârșit. Atunci trebuie să cunoașteți că, conform spuselor proprietarului american, prețul final al vehiculului care include automobilul, tuningul menționat mai sus, transportul până în Olanda și înapoi, plus taxele vamale, fac ca costul acestui Mercedes-Benz G500 pick-up să ajungă la circa 140.000 de dolari SUA.

NICIUN COMENTARIU