După succesul înregistrat cu Ford Raptor 6×6, cei de la Hennesey au decis să își încerce norocul și cu un Chevy Silverado, modificat în aceeași manieră. Și iată care le-a fost rezultatul.

De la apariția lui G63 AMG 6×6, mulți tuneri sau grăbit să cloneze ideea. Hennesey Performance nu este o excepție de la caz. Americanii, au modificat un Chevrolet Silverado de ultimă generație, transformându-l într-un monstru cu șase roți și sute de cai putere, fapt care i-a atras inevitabil și o poreclă nouă, Goliath 6×6.

Numele inspirat din Biblie, are rolul de a-l asemăna cu un războinic puternic, invincibil practic, de care să îți fie frică cel puțin din auzite. Iar numele trebuie să corespundă și cu înfățișarea. La baza acestui pickup truck, este un Trail Boss Z71, căruia i-au adăugat încă o punte și care bineînțeles că este funcțională 100%. Încălțat cu jante de 37 inch și anvelope de off-road, suspensie cu înălțătoare, bare de protecție, lumini adiționale și alte accesorii de mașină teribilistă.

S-a lucrat și la motor care acum dezvoltă 705 cai putere și 914 Nm de cuplu motor, storși dintr-un V8 de 6.2 litri, peste care vine supercharger-ul de 2.9 litri.

Hennesey nu planifică producția în masă pentru Goliath și se va limita la numai 24 de unități construite, fiecare dintre acestea disponibile la un preț de start de 375.000 de dolari. Beneficiază și de garanție, apropo, 36.000 de mile!

NICIUN COMENTARIU