Incredibil! Dacia Sandero cu motor turbo de 1.6 litri volum de 263 CP și cutie secvenţială Sadev

407

De ce timp, fanii brandului Dacia așteaptă un model de performanță și speranțele lor au crescut atunci când a apărut Duster No Limit de 850 CP care a participat la Pikes Peak.

Din păcate Duster No Limit este doar un prototip dezvoltat exclusiv pentru curse și nu va apărea vreodată pe piață. Modelul a fost echipat cu un motor V6 de 3.8 litri volum îmrumutat de pe un Nissan GT-R!

Acum însă, avem ocazia de admira un nou proiect sport care poartă logo-ul constructorului român. A fostr numit Sandero R4 și ascunde sub capotă un benzinar turbo de 1.6 litri volum, care dezvoltă 263 de cai putere și 382 Nm. Puterea este gestionată de o transmisie secvențială Sadev cu cindi rapoarte și un sistem de trațiune integrală. Iar manevrabilitatea este asigurată de o suspensie marca Nadaltech.

Vestea tristă este că acest model nu este construit de Dacia și poate fi comandat doar pentru a participa la competiții sportive. Vehiculul de performanță este produs de ASM Motorsport, iar prețul acestuia este suficient de mare din considerentul că mașina respectă absolut toate standardele FIA și este dotată cu componente pentru motorsport.

Cu toate acestea, Dacia Sandero R4 poate motiva producătorul de la Mioveni să proiecteze și să comercializeze un vehicul asemănător. Desigur, poate nu atât de performant și cu un preț mai accesibil, dar un astfel de model ar prinde priză la fanii mărcii și la cei care vor să înceapă o experiență în sportul auto.

NICIUN COMENTARIU