Atelierul de tuning Manhart, uimeşte din nou fanii mărcii BMW. După ce a transformat SUV-ul bavarez X6M într-un adevărat monstru al străzilor şi i-a dat numele MHX6 800, specialiştii atelierului au hotărât să transforme SUV-ul într-un adevărat off-roader.

Debutul acestui tot-teren numit MHX6 Dirt², va avea loc în cadrul evenimentului Essen Motor Show. SUV-ul va fi echipat cu un propulsor V8 de 4.4 litri volum, care dezvoltă 900 CP şi 1200 Nm cuplu motor. Surplusul de putere, care este destul de mare faţă de cei 575 CP din uzină, este asigurat de turbosuflante mai puternice, pistoane şi biele noi, admisie din carbon şi un sistem de evacuare sport marca Manhart.

Pe lângă performanţele motorului, SUV-ul a fost înzestrat cu un şir de elemente menite să-l facă un off-roader adevărat. Astfel X6M a primit un kit de înălţare a suspensiei cu arcuri KW, o tracţiune modificată, frâne performante, un bloc de lumini LED instalat pe acoperiş, un snorkel şi un troliu. În schimbul jantelor stoc, a fost instalat un set de jante din aliaj cu diametrul de 21 inch încălţate cu anvelope BF Goodrich cu dimensiunile 305×40, iar roata de rezervă şi-a găsit locul pe uşa portbagajului.

La moment MHX6 Dirt² este doar un prototip, însă inginerii atelierului sunt gata pentru a asambla SUV-ul în cel mai apropiat timp. Varianta de off-road al lui X6M va fi construită într-un tiraj de doar cinci vehicule, preţul fiecăruia va fi de 395.000 euro. Asamblarea fiecărui MHX6 Dirt², va dura în jur de şapte luni.

NICIUN COMENTARIU