Primul BMW M5 Competition modificat vine de la AC Schnitzer și a fost expus în Abu Dhabi

474

Nu este un secret pentru nimeni faptul că cele mai exclusiviste BMW-uri din lume le găsești întâi de toate în acest showroom. Apoi afli de existența lor și din paginile aurii ale internetului. Iar noul M5 Competition modificat de tunerul german AC Schnitzer o confirmă din nou.

De parcă ar fi fost nevoie de o nouă probă în adresa celor scrise mai sus, showroom-ul BMW Abu Dhabi ne încântă ochii cu o nouă creație ce poartă sigla bavarezilor dar și cea a diviziei de performanță Motorsport. Iar ca să fie doar un oarecare M5 CP, sedanul a fost lăsat pe mâna atelierului de tuning din Aachen, Germania, de unde a ieșit cu o serie de îmbunătățiri și o schimbare de look radicală.

Cel mai radical ni se pare eleronul de pe capota portbagajului, care în ciuda funcției sale distincte, este un pic cam kitchos pentru liniile elegante care le posedă berlina de performanță. Dar na, cine suntem noi să punem la îndoială priceperea și experiența unui asemenea jucător important pe piața de tuning din toată lumea. Îl acceptăm și atât!

Din pachetul de tuning fac parte și nuanța de vopsea aleasă special pentru acest exemplar, elemente de exterior fabricate din fibră de carbon, o nouă suspensie cu garda la sol mai mică, praguri laterale un pic mai evazate, sistemul de evacuare modificat și desigur jantele custom.

Meniul AC Schnitzer este completat apoi de o resoftare ușoară care ducea puterea motorului de la 625 PS și 750 Nm de cuplu motor, la tocai 700 PS (690 CP) și 850 Nm! Oficialii companiei nu au precizat cât de mult contribuie aceste cifre la performanțele de accelerare ale mașinii însă chiar și în varianta stoc, un M5 Competition prinde prima sută la oră în doar 3.3 secunde!

NICIUN COMENTARIU