Tradițional break-urile sunt socotite drept vehicule pentru familiști, însă situația se schimbă radical când vorbim despre un Mercedes-AMG E63 S Estate. Asta datorită faptului că acest model reprezintă unul dintre cele mai puternice break-uri de pe planetă care le poți cumpăra cu bani.

Din uzină, Mercedes-AMG E63 S Estate, este echipat cu un propulsor V8 Bi-turbo de 4.0 litri volum, care dezvoltă 612 CP și 850 Nm cuplu motor, pentru ați transporta rapid copii la școală, a reușu să faci cumpărăturile necesare și să mai dai și o tură pe circuit!

Motorul este cuplat la o transmisie automată și un sistem de tracțiune integrală 4MATIC+. Astfel break-ul este capabil să accelereze de la 0- 100 km/h în doar 3.5 secunde și să ofere o viteză maximă limitată electronic de 250 km/h.

Dacă ești mai pretențios sau vreai să pari mai special în trafic ai nevoie de un pachet de tuning, iar aici îți vin în ajutor specialiștii atelierului de tuning Renntech, care te vor uimi în primul rând cu faptul că au stors din acest fenomenal V8 peste 800 de cai putere!

Acest rezultat a fost obținut datorită unei turbini noi, un ECU resoftat și un sistem de evacuare marca Akrapovic. Astfel, acum puterea a crescut până la 825 de cai putere iar cuplul maxim ajunge la 1.000 Nm! În aceste condiții prima sută de kilometri este atinsp în mai puțin de 3 secunde.

Exteriorul break-ului rămâne în continuare stock, cu excepția faptului că au fost montat un set de jante forjate AG Luxury Wheels cu diametrul de 21 de inch, perfect aranjate în aripi datorită suspensiei sport, care totodată îmbunătățește și manevrabilitatea vehiculului.

NICIUN COMENTARIU