Segmentul SUV-urile este în prezent cel mai popular, iar acest fapt impune chiar și constructorii de supercaruri sau de limuzine de lux să aibă un SUV în gamă. La fel au făcut și cei de la Rolls-Royce care în 2018 au lansat modelul Cullinan, acesta devenind totodată cel mai scump SUV din lume cu un preț de pornire de circa 315.000 de euro!

Însă prețul înalt nu i-a împiedicat pe cei de la atelierul de tuning Mansory să pregăteascăun pachet de tuning care include atât îmbunătățiri tehnice cât și estetice și să crească prețul lui Cullinan încă cu câteva sute de mii de euro.

Cele mai mari schimbări vizuale au avut loc la partea frontală, care acum include prize de aer mai mari și un nou design pentru spoilerul din față, în timp ce grila și blocurile optice au rămas la fel. Între timp, Mansory a optat pentru jante cu diametrul de 24 de inch, un spoiler spate mai vizibil, și patru ieșiri ale sistemului de evacuare integrate în bara spate.

De asemenea, specialiștii Mansory au adoptat o serie de modificări și pentru benzinarul V12 de 6.75 litri volum care în varianta standard produce 571 de cai putere și un cuplu maxim de 850 Nm.

În urma modificărilor aplicate, motorul este forțat să genereze 610 cai putere, adică cu aproximativ 40 de cai putere mai mult, în timp ce cuplul maxim a crescut semnificativ la 950 Nm. Grație acestor performanțe tehnice, versiunea modificată de Mansory, accelerează de la 0-100 km/h în mai puțin de 5 secunde, iar viteza maximă atinge cifra de 280 km/h.

La realizarea acestei versiuni, Mansory a colaborat cu brandul german de fashion Billionaire, care a dat de altfel și numele acestei ediții speciale: Rolls-Royce Cullinan Billionaire.

Mansory va produce doar 13 unități pentru Cullinan Billionaire, iar prețul de pornire este de 785.000 de euro, de peste două ori mai mare decât cel standard pentru Cullinan.

NICIUN COMENTARIU