Skoda Kodiaq RS primește tratamentul ABT Sportsline! Acum SUV-ul ceh se laudă cu 270 CP

277

Cel mai rapid SUV cu șapte locuri de la Nurburgring, Skoda Kodiaq RS primește tratamentul celebrului atelier de tuning ABT Spotsline!

Noile îmbunătățiri vizează compartimentul tehnic și sporesc performanțele SUV-ului ceh. Versiunea de serie a lui Kodiaq RS este echipată cu motorul diesel BiTDI de 2.0 litri volum care produce 240 de cai putere și 500 Nm. Mulțumită pachetului ABT Engine Control, propulsorul diesel dezvoltă acum 270 de cai putere și 540 Nm, iar resursele sunt puse în valoare de o transmisie automată cu șapte rapoarte DSG și de sistemul de tracțiune integrală.

În aceste condiții, sprintul de la 0 la 100 km/h are loc în doar 6.8 secunde, adică cu 0.2 secunde mai rapid comparativ cu versiunea de serie a lui Kodiaq RS. Pentru moment, tunerul german nu a anunțat și o valoare pentru viteza maximă, dar vă reamintim că pe foaie, cei de la Skoda indică valoarea de 220 km/h.

În același timp, inginerii ABT Sportsline au pregătit și o suspensie ceva mai rigidă comparativ cu cea oferită pe versiunea de serie, pentru a spori manevrabiliatea. Așa cum era de așteptat, tunerul ABT propune și o gamă nouă de jante cu diametrul de 20 de inch.

NICIUN COMENTARIU