Mercedes-Benz M-Class, a ieşit pentru prima dată de pe banda rulantă a uzinei din Alabama,SUA, pe data de 9 februarie 1997. Acest model era menit să aducă revoluţie în clasa SUV-urilor în care compania Mercedes-Benz era prezentă cu modelul legendar Gelandewagen.

Prima generaţie de M-Class, a fost reprezentată de Mercedes-Benz ML în caroseria W163. Automobilul destinat pieţei nord-americane se asambla în statul Alabama, iar primele vânzări începuse deja în septembrie 1997. Acesta reprezenta un SUV de dimensiuni medii, cu cinci locuri şi cu posibilitatea de a mai adăuga două locuri adiţionale pentru pasageri. Punctul forte al lui Mercedes ML era tracţiunea integrală 4Matic, care transmitea cuplul motorului cu ajutorul a trei diferenţiale către toate patru roţi ale vehiculului.

Ca şi orice model al companiei Mercedes din ’80 încoace, prima generaţie de ML desigur că a primit o versiune tunată de atelierul Brabus. Aceştia au folosit reţeta de succes deja testată de câteva ori la modele precum W140 sau R129. Inginerii au băgat sub capota SUV-ului un monstru V12 de 7.3 litri volum, capabil să dezvolte 582 de cai putere şi 772 Nm, au rigidizat caroseria şi au înbunătăţit suspensia şi frânele, iar pentru a se diferenţia şi vizual, i-au adăgat un interior şi un set de jante de toată frumuseţea.


Viteza maximă pe care o atingea BRABUS ML 7.3S V12, era de 280 km/h, desigur că acesta putea să dezvolte o viteză mult mai mare, însă nu îi permiteau anvelopele Yokohama Off- Road AVS V801, pregătite special pentru această versiunea a SUV-ului.

După toate modificările, cei de la Brabus, au prezentat modelul revoluţionar la Salonul Auto din Geneva în anul 1998, anul în care acesta câştigat distincţia de „The Fastest SUV in the World” (cel mai rapid SUV din lume), oferită de Cartea Recordurilor Guiness.

Dacă descrierea de mai sus v-a fascinat, sau deja de mult timp visaţi la acest model, trebuie să ştiţi că aveţi şansa de a deveni fericitul stăpân al acestui SUV sport. Recent pe un site de socializare a apărut de vânzare un astfel de BRABUS ML 7.3S V12, situat în Moscova, Rusia. Stăpânul acestuia este un colecţionar care mai deţine un şir bijuterii pe patru roţi precum Mercedes E-Class W210 în varianta Carlsson CM 62,  BRABUS S V12 7.3S şi renumitul E60 AMG W124. Astfel maşina vine din mâini bune şi nu este deloc ieftină, proprietarul cunoscându-i adevărata valoare.

Ei bine nu vă mai ţin în suspans şi vă spun că unul din cele mai rapide SUV-uri construite vreodată, care se laudă cu doar 46.000 km la bord, poate fi procurat în orice moment contra sumei de 120.000 de dolari SUA. Celor ce li se pare acest preţ extrem de costisitor, ar trebui să cunoască faptul că, inginerii Brabus au construit doar 12 astfel de vehicole, respectiv preţul şi valoarea acestora creşte cu fiecare zi.

NICIUN COMENTARIU