Tunerul de casă al mărcii BMW, se reprofilează și scoate pe piață un Mercedes-AMG GT R cu 800 CP sub capotă!

123

Vreme de mai mult de trei decenii, compania G-Power modifică modelele constructorului bavarez BMW. De curând însă, nemții au decis să se apuce și de modelele veșnicilor rivali de la Mercedes!

Cel mai recent exemplu în acest sens îl reprezintă pachetul de performanță destinat primului AMG GT R din istorie, a carei motorizare V8 Bi-turbo de 4.0 litri volum, a fost modificată pentru a livra cu 215 CP mai mult decât în versiunea standard.

În configurația de top, proiectul companiei G-Power se poate lăuda cu o putere maximă de 800 CP. La aceștia se adaugă cuplu motor de 850 Nm, astfel că sprintul de la 0 la 100 km/h durează în jurul a trei secunde.

Pentru clienții mai modești, care nu au nevoie de asemenea performanțe înalte, specialiștii tunerului din Peutenhausen au pregătit și alte opțiuni pentru Mercedes-AMG GT R, cea mai slabă dintre acestea oferă 650 de cai putere și 750 Nm.

Oferta G-Power este completată de alte două pachete, dintre care unul cu 690 CP și 770 Nm, iar altul cu 750 CP și 850 Nm. În funcție de alegerile cumpărătorului, prețurile de vânzare variază între 2.450 și peste 35.000 de euro – fără instalare.

În ceea ce privește costul unui Mercedes-AMG GT R, un astfel de exemplar se vinde acum în Germania – de nou – cu puțin peste 172.000 de euro, cost care nu include și eventualele echipamente opționale.

NICIUN COMENTARIU