SEMA Show şi-a deschis oficial uşile la Las Vegas. Evenimentul în care sunt prezente cele mai tari automobile modificate, strânge sub un acoperiş o mulţime de curente de tuning, unul dintre care este cel cu denumirea de restomod. Restomod-ul presupune restaurarea maşinilor vechi cu piese noi şi moderne. Un exemplu perfect este legendarul Dodge Charger din anul 1969 despre care vă vom posvesti în cele ce urmează.

Specialiştii atelierului Ringbrothers au hotărât să-i dăruie o a doua viaţă vechiului Charger, pentru aceasta au avut nevoie de 4.700 de ore, iar ceea ce a ieşit te lasă cu gura căscată. Vehiculul a fost echipat cu cele mai moderne piese şi tehnologii, dar totodată a păstrat farmecul unui adevărat muscle car american.

Caroseria coupe-ului a fost puţin scurtată, iar ampatamentul mărit cu şapte centimetri. Aripile au fost evazate, exact într-atât cât a fost nevoie pentru a putea echipa vehiculul cu un set de jante noi marca HRE cu diametrul de 19 inch. Tot aici, la capitolul exterior, găsim un şir de elemente cromate care arată fenomenal pe caroseria vopsită într-o nuanţă neobişnuit de frumoasă a culorii verzi.

Şi dacă tot am vorbit de tehnologii şi piese moderne, aflaţi că acest Charger a primit un set de frâne Baer cu şase pistoane, un şasiu de la Detroit Speed, suspensie spate multi-link, ceasuri de bord noi, scaune proiectate de atelierul Upholstery Unlimited, sistem audio Alpine şi cel mai important, un propulsor pe măsură.

Motorul care are misiunea de a mişca din loc Charger-ul, este un HEMI V8 modern, cu capacitatea cilindrică de 6.4 litri, înzestrat cu un sistem de evacuare Flowmaster.

Mai jos vă invităm să admiraţi o galerie foto al legendarului Dodge Charger, restaurat la cel mai înalt nivel, care la sigur va bucura iubitorii de muscle caruri încă mult timp înainte.

 

NICIUN COMENTARIU