Recent a fost scos la vânzare proiectul atelierului elvețian de tuning Status&Class, numit OPAC Contender XG! Defapt, mașina reprezintă un hibrid construit din caroseria unui Mercedes-Benz SLK și componente ale unui G-Class produs în anii ’90. În total, în perioada anilor 1996-1999, au fost asamblate cinci exemplare de acest fel.

Din punct de vedere tehnic, OPAC Contender XG este o copie a Gelandewagen-ului cu trei uși în versiunea G320. Sub capota vehiculului special se află motorul de 3.2 litri volum în șase cilindri, care standard dezvoltă 211 CP și 300 Nm.

Deoarece suspensia este împumurată de la același G-Class, aceasta păstrează cele trei diferențiale autoblocante ce îi oferă lui OPAC Contender XG posibilitatea de a se deplasa pe drum accidentat, la fel ca un offroader de performanță. Totodată, greutatea modelului este la fel de mare ca a unui SUV, numărând 2.180 de kilograme.

Precum am menționat și mai devreme, caroseria a fost împrumutată de la un Mercedes0Benz SLK R170, care în urma modificărilor a primit alte blocuri optice, bare de protecție modificate, aripi evazate și un acoperiș reptoiectat care deja nu mai este retractabil.

Interiorul a fost și el tunat, acolo unde scaunele, consola și fețele portierelor au fost tapițate în piele naturală. Deasemenea, numeroase elemente ale salonului au primit inserții din lemn natural.

Proprietarul actual al acestui OPAC Contender XG, un colecționar din Italia, este gata să vândă vehiculul exclusiv care înregistrează un parcurs de doar 11.000 de kilometri, cu un preț nu mai mic de 490.000 de euro!

NICIUN COMENTARIU