Cel mai important show auto din SUA, expoziția dedicată mașinilor modificate și furnizorilor de piese de tuning, de la care noi am lipsit (din nefericire), SEMA Show, și-a ales vedeta. Un Dodge Charger din 1970!

Construită de la zero de atelierul SpeedKore, acest Dodge Charger numit Evolution a sucit multe minți la SEMA Show, în Las Vegas. În mare parte reușita s-a datorat atenției la detalii și a combinației de aluminiu și fibră de carbon. Acest material ultrarezistent și extrem de ușor, adică fibra de carbon, a acoperit în totalite caroseria sportivei din anii 70.

Capota, aripile, portierele, acoperișul, absolut totul a fost fabricat din fibră de carbon. Așa cum întreaga construcție este așezată pe un cadru de oțel, rigiditatea i-a fost asigurată de la bun început, iar pentru un plus de siguranță în interior este asamblată și cușca de protecție (roll-cage).

Podeaua au realizat-o din panouri aluminiu, din nou pentru a reduce greutatea totală a mașinii astfel că masa finală a acestui Charger abia depășește 1.450 de kilograme. La pachet cu V8-ul de 6.2 litri supraalimentat, preluat de pe Demon și modificat să producă peste 1000 de cai putere (966 CP la roți), Evolution a fost fără îndoială vedeta Show-ului american.

NICIUN COMENTARIU