Vezi cum poate fi instalat legendarul motor 2JZ într-un Subaru BRZ, în numai 5 minute! (VIDEO)

571

Subaru BRZ este un sport coupe care a reuşit să câştige respectul şi admiraţia sutelor de fani şi iubitori ai tuningului. Modelul este apreciat îndeosebi pentru flexibilitatea în materie de tuning şi pentru multitudinea de piese accesibile menite să îmbunătăţească aspectul tehnic şi estetic al sportivei.

Coupe-ul japonez a intrat în producţia de serie în 2011. În varianta de uzină acesta vine echipat cu un motor în patru cilindri, cu o capacitate de 2.0 litri şi dezvoltă 200 CP şi 205 Nm. Dar, cum am spus şi mai sus, acest vehicul este achiziţionat în majoritatea cazurilor pentru o eventuală modificare, una din cele mai frecvente fiind schimbul de motor.

Cel mai îndrăgit motor folosit pentru swap, este legendarul 2JZ-GTE, propulsor proiectat de inginerii Toyota în anii 90. Motorul cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri volum, dezvoltă din uzină 280 CP şi 435 Nm însă este capabil de performanţe uriaşe, dacă ştii să îl modifici corect.

Protagonişti din materialul video de mai jos, sunt un grup de prieteni care iubesc tuningul şi de fiecare dată încearcă să uimească lumea cu noi modificări. Au creat şi un vlog, „B is for build”, în care ne demonstrează cum se instalează un 2JZ-GTE într-un Subaru BRZ. Apropo, dacă vă întrebaţi de ce se numeşte Subaru, deşi seamănă leit cu Toyota GT86, aflaţi că cele două maşini sunt gemene, doar că au „buletine” diferite.

Intervenţia sub capotă a durat mai mult timp, însă totul a fost filmat cu camerele de luat vederi, în regim timelapse, astfel că timpul de aşteptare a fost scurtat la numai câteva minute.

NICIUN COMENTARIU