Atelierul bavarez Alpina a prezentat recent crossoverul diesel XD3, construit pe baza noului BMW X3. Vehiculul este echipat cu un propulsor modernizat în șase cilindri, o suspensie nouă și un regim special de lucru a sistemului de tracțiune integrală.

Propulsorului Twin-turbo cu care se echipează X3 din uzină, a fost forțat de inginerii Alpina de la 249 CP și 620 Nm până la 333 CP și 700 Nm cuplu motor. Datorită acestor modificări accelerarea crossoverului a devenit mai rapidă cu 0.9 secunde, înregistrând un timp de 4.9 secunde. Viteza maximă pe care o atinge XD3 este de 254 km/h, iar consumul mediu calculat cu ajutorul cuclului WLTP, indică cifra de nouă litri pentru 100 de kilometri.

Lista dotărilor lui Alpina DX3, este alcătuită dintr-un set de amortizatori cu reglaj electric, un diferențial autoblocant pentru puntea spate, jante din aliaj cu diametrul de 20 de inch pentru modelul de bază și jante cu diametrul de 22 de inch propuse opțional. Deasemenea o mențiune aparte merită sistemul de tracțiune integrală xDrive, care a primit niște setări unice pentru un algoritm special de distribuție a cuplului între axe.

NICIUN COMENTARIU