Toyota Prius a cucerit piața auto datorită fiabilitații și disponibilității sale în materie de preț. Mai cu seamă, pe piața din Republica Moldova acest model poate fi clasat cu siguranță în topul celor mai cumpărate vehicule. Dar ce spuneți de o astfel de modificare a acestui hybrid celebru?

O echipă formată din foști veterani ai forțelor armate americane, numită Black Rifle Coffee Company, au construit probabil cel mai periculos Toyota Prius din lume. De ce îi spunem periculos? Din cauza că acesta are instalat pe acoperiș o mitralieră cu țeavă rotativă Vulcan M61, care în mod normal o găsim pe avioanele de vânătoare!

De ce Prius? Deoarece cei de la Black Rifle Coffee Company sunt din California, statul în care găsești un Prius la orice colț. Un alt motiv, după spusele veteranilor, ar fi că ”un Ford Raptor este prea scump”.

Mitraliera instalată pe acorepișul vehiculului, Vulcan M61, are o țeavă rotativă, un calibru de 20 mm și este capabilă să execute 6.600 de trageri într-un minut. Dacă e să luăm în calcul faptul că un patron de acest calibru are un preț de 27 de dolari, într-un minut s-ar putea cheltui ușor 178.200 de dolari SUA! Cam costisitor acest Prius, nu?

NICIUN COMENTARIU