Prototipul unic Dodge Charger de peste 2.000 de cai putere va fi scos la vțnzare în cadrul unei licitații organizate în capitala Arabiei Saudite, orașul Riad. Vehiculul a devenit celebru după ce a fost filmat în al șaptelea epizod al legendarului lung metraj The Fast and the Furious.

Muscle car-ul la volanul căruia se afla personajul Dominic Toretto, jucat de actorul Vin Diesel, este defapt un Dodge Charger produs în anul 1968 și tunat la maxim! Modelul a fost echipat cu un motor V8 Hemi de 9.4 litri volum dotat cu două tubosuflante, care dezvoltă un total de 2.250 CP pe combustibil special de curse, sau circa 600 CP fiind alimentat cu benzină obișnuită E91 comercializată în SUA.

Automobilul a fost construit de specialiștii atelierelor de tuning Scott Spock Racing și Nelson Racing Engines.

Suspensia a fost proiectată de la zero. Aceasta este alcătuită din amortizoare reglabile și stabilizatoare custom. Pentru o manevrabilitate sporită suspensia a primit o geometrie individuală.

De la 0-100 km/h coupe-ul tunat accelereză în circa 2 secunde, iar pentru exercițiul de drag racing de 1/4 de milă. are nevoie de puțin peste 8 secunde!

Interiorul a păstrat limbajul de design retro, fiind tapițat în piele italiană. La fel modelul a primit o izolare fonică îmbunătățită, pentru un sunet mai bun a sistemului audio marca SSR.

NICIUN COMENTARIU