Specialiștii atelierului de tuning ABT Sportsline, cunoscuți grație kit-urilor pregătite pentru modelele Audi, se pare că au luat o pauză și de ceva timp nu ne mai bucură cu noi prezentări. Iar pentru a arăta că nu au uitat de fani, reprezentanții companiei au pregătit un material video în care oferă un tribut unuia dintre cele mai tari modele din istoria auto Audi RS2 Avant!

Este vorba despre modelul care a dat startul diviziei de performanță Audi RS, o colaborare interesantă între Audi și Porsche, care și-a întâlnit pe un mic aeroport european, cel mai tânără rudă în acest moment, modelul RS4 Avant.

Ambele mașini sunt îmbunătățite de atelierul ABT Sportsline. RS2 turbo care a ajuns apropo la o vârstă de 25 de ani, este echipat cu un propulsor în cinci cilindri de 2.2 litri volum, care lucrează în tandem cu o turbină modificată, un nou arbore cu came și un nou sistem de eșapament din oțel.

Feedback-ul acestor îmbunătățiri îl percepem atunci când privim spre cifre. Modificările forțează motorul de la ceu 311 cai putere în stoc până la 355 CP!

„Povestea a început în anul 1994, cu Audi RS2, care a fost construit în cooperare cu Porsche”, a declarat președintele consiliului de administrație Hans-Jurgen Abt.

„A fost unul dintre primele modele break care putea face față unei mașini sport adevărate, dar și un factor important al succesului acestui tip de vehicul în cazul mărcii noastre”, a completat oficialul german.

Cu un nou sistem de control al motorului și alte câteva îmbunătățiri, noul Audi RS4 Avant beneficiază de un plus de 79 de cai putere și de 90 de Nm suplimentari. De aceea, puterea totală a mașinii ajunge la 523 de cai putere și un cuplu-forță de 690 de Nm.

Ceea ce contribuie suplimentar la caracterul special al acestui nou model superbreak sunt amortizoarele ajustabile pe înălțime și bara antiruliu sport, care sporesc considerabil manevrabilitatea.

Un Audi de performanță nou sau vechi? Până la urmă, pe care dintre ele ați alege-o pentru uzul personal?

NICIUN COMENTARIU