(VIDEO) Vezi acest incredibil VAZ-2101 echipat cu motor de Lancia Delta Integrale și pregătit de cursele de circuit!

225

Un VAZ-2101 unic a fost recent excpus la vânzare în Lituania. Acesta este pregătit de cursele de circuit și echipat cu motorul legendarei Lancia Delta Integrale. Pilotul Mindaugas Grazys, care a construit proiectul inedit, este gata să vândă bolidul contra unei sume de 24.299 de dolari!

La sincer vorbind, proiectul de curse are în comun cu berlina rusească doar caroseria. Vehiculul a fost la maxim ușurat, pentru o masă totală mai mică iar garda la sol a scăzut vizibil, pentru o manevrabilitate sporită pe circuit.

La fel au fost instalate două scaune sport de tip scoică, un kit de overfendere pentru aripi, un eleron masiv și o bară față remodelată. Roțile standard au fost înlocuite cu unele de 17 inch încălțate în anvelope semi-slick.

Sub capota bolidului se ascunde o unitate turbo de 2.0 litri volum, împrumutată de pe celebrul model italian de curse Lancia Delta Integrale. Acesta a fost forțat să dezvolte circa 400 de cai putere și înregistrează un parcurs de doar 300 km, făcuți în regim de curse. Autorul susține că la construcția acestui VAZ de competiții, a folosit mai multe elemente preluate de la un BMW Seria 3 în caroseria E46.

Procesul lung de creare a unui body kit destinat acestui proiect, a fost montat într-un time lapse de trei minute pe care îl puteși vedea în continuare.

NICIUN COMENTARIU